sreda , 18 jul 2018
Novosti

Dom zdravlja obeležio svetski dan srca – OJAČAJTE SVOJE SRCE –

U koordinaciji Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, Službe polivalentne patronaže I Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva Doma zdravlja Novi Pazar,Srednje medicinske škole I Udruženja za borbu protiv dijabetesa obeležen je Svetski dan srca,pod sloganom Ojačajte svoje srce. Akcija je realizovana na gradskom šetalištu u terminu od 10-12 časova.

Medicinske sestre iz Doma zdravlja merile su vrednosti glikemije,učenici četvrte godine su merili vrednosti krvnog pritiska I delili promotivni material koji je prosleđen od strane Instituta za javno zdravlje Srbije M.J.Batut a lekari iz gradskog zavoda su još jednom istakli značaj zdravih stilova života I prevenciju faktora rizika. Donacijom tračica akciju je podržalo Udruženje za borbu protiv dijabetesa.

Ukupno je urađeno 120 preventivnih merenja a deset sugrađana je upućeno izabranom lekaru.Plesni studio Mas de la danza označio je početak akcije igrom I puštanjem crvenih balona. Regionalna televizija I Televizija Jedinstvo su mediski propratile ovaj događaj.

U Novom Pazaru  02.10.2017.godine

TIM ZA PREVENCIJU

dr.Azemina Omerović

vss Dragana Radovanović

san the Nermina Kočan

vms Gordana Ravić