subota , 26 maj 2018
Novosti

Savremena oprema za službu stomatologije

Stomatološka služba Doma zdravlja dobila je novu, savremenu opremu, vrednu 1.132.800 dinara. Nova stolica i fiziodispenzer poboljšaće kvalitet usluge koji pacijenti dobijaju na ovoj službi. Ovo je početak nabavljanja novih stomatoloških stolica, pa se naredne godine očekuju još dve nove.

Stomatološka stolica koja je na zubnom odeljenju Doma zdravlja od 1977. godine, konačno je zamenjena novom, modernom. Nova stolica je obradovala sve stomatologe ali i obavezala da nastave sa kvalitetnim radom.

Načelnica stomatologije Sabiha Škrijelj presrećna je što je doživela da radi i na modernoj stolici, a kaže da su i pacijenti, pre svega oni najmladji, zadovoljni i lakše sedaju na stolicu.

Nekoliko ordinacija dalje, i oralni hirurzi imaju razloga za zadovoljstvo dobili su novi fiziodispenzer koji će im pre svega olakšati ali i ubrzati intervencije. Ono što je nova stolica za službu dečje stomatologije, to je ovaj fiziodispenzer za oralnu hirurgiju. Ovaj aparat poslednje je generacije sa brojem obrtaja od 300 do čak 40.000 obrtaja neophodnih za kvalitetan rad oralnog hirurga.

Mendžment Doma zdravlja, na čelu sa direktorom dr Ervinom Ćorovićem, u stomatološku službu je u poslednjih pet godina dosta uložio. Nabavljeni su novi instrumenti i alati u vrednosti preko milion dinara, zamenjen je stari nameštaj, a nabavljena je i savremena kompjuterska oprema. I dalje će se nastaviti sa ulaganjem, istakao je pomoćnik direktora za finansije Muamer Delimeđac.