četvrtak , 30 novembar 2023
Novosti

Ambulanat Postenje počela je sa radom‏

Zdravstvena ambulanta Postenje,koja je izgađena  uz pomoć sredstava Ujedinjenih nacija, a u okviru projekta „Unapređenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji“počela je sa probnim radom.

Novoizgrađena ambulanta Postenje opremljena je po najsavremenijim, evropskim standardima. Kako  bi ova zdravstvena institucija mogla da radi svakog dana potrrebno je da se pacijenti, koji žive u okolini registruju. Direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović kaže da je cilj menadžemnta doma zdravlja  da se unapredi i približi  zdravstena zaštita na seoskom području.

Lekar opšte medicine, za sada, dok se pacijenti ne registruju, dolaziće dva puta nedeljno. Načelnica  Opšte medicine dr Nataša Mijailović rekla je da će lekar u ovoj zdravstvenoj ambulanti raditi ponedeljkom i sredom od 7 do 10 sati. Lekari ističu da su pacijentima u ovoj zdravstvenoj ambulanti obezbeđeni svi potrebni uslovi.

Ambulanta u Postenju opremljena je najbolje od svih sesokih ambulanti i zadovoljava sve standarde, koji su neophodni za lečenje pacijenata i preventivni rad lekara.  Građani  koji žive u mestima Blaževo, Postenje, Kozarevo, Piloreta i Tušimlja, mogu da se registruju u ovoj ambulanti, a za veći broj radnih dana potrebno je 2000 pacijenata. Oni koji žele da se informišu o radu ove zdravstvene ambulante, kada mogu doći na pregled ili da naruče terapiju mogu to učiniti na broj telefona 371-841.