sreda , 17 jul 2024
Novosti

Svečano otvorena ambulanta u Muru‏

Zdravstvenu ambulantu u Muru, nakon 4 dana adaptacije, svečano su otvorili 13.03.2014.god. pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Fevzija Murić i Direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

Na ovaj način su stvoreni uslovi da  meštani ovog kraja imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Lekarsku uslugu dobiće veliki broj pacijenata koji je registrovan u ovoj mesnoj zajednici.

Zdravstvena ambulanta u Muru bila je do juče u privatnoj kući humanog čoveka, Ismeta Šabanovića, koji je svoju kuću ustupio na korišćenje za rad ambulante skoro 8 godina. Kasnije je rukovodstvo mesne zajednice sa predsednikom Zajkom Ibrahimovićem odlučilo da da prostorije mesne kancelarije za potrebe zdravstvene ambulante. Iz mesne kancelarije u Muru kažu da je jednoglasno doneta odluka da se za dobrobit svih građana ova ambulanta izmesti baš ovde. Gradsko vijeće Novog Pazar je dalo saglasnost i na 5 godina ustupilo prostorije mesne kancelarije  za rad pomenute ambulante.

Direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović istakao je značaj nastavka renoviranja zdravstvenih ambulanti u udaljenim gradskim i seoskim područjima. “Cilj i Doma zdravlja i Gradske uprave je što veći kvalitet zdravstvene usluge svim građanima  gde god da se nalaze”,  tom prilikom rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Fevzija Murić. Načelnica Opšte prakse u Domu zdravlja, dr Nataše Mijailović kazala je da ambulanta u Muru za sada ima oko 400 registrovanih pacijenata i pozvala je meštane ove mesne zajednice da se što više njih prijavi u ovoj ambulanti.
Pomoćnik direktora za finansije, Muamer Delimeđac, rekao je da je adaptacija prostorije mesne kancelarije za potrebe ambulante koštala oko 200.000 din, što se radova tiče, a računarska oprema je koštala oko 80.000 din. Pored ove ambulante u Muru meštanima će biti na raspolaganju i obližnja ambulanta u Lukarima koja je nakon renoviranja počela da radi.

DSC02071DSC02077DSC02074DSC02075DSC02072DSC02073DSC02079DSC02078