četvrtak , 30 novembar 2023
Novosti

Anonimni preduzetnik donirao defibrilator Hitnoj službi

Menadžment Doma zdravlja konstantno radi na poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga pacijentima, ali u tome im pomažu i novopazarski privrednici. Jedan od njih, koji je želeo da ostane anoniman, donirao je vredan aparat za bolji rad Hitne službe.

Hitna služba dobila je defibrilator od anonimnog građanina Novog Pazara, kojem je bio cilj da olakša radncima te organizacije rad, ali i da pacijentima omogući da imaju bolje uslove za rad. Upravo je mesec Ramazan bio prilika za ovaj human gest ističe lekar Sedad Vejselović, preko kojeg je donacija i došla u Dom zdravlja. Prethodno je uručena oprema za Medicinu rada, a i za Dispanzer za žene.

Doktoru u Domu zdravlja, Sedadu Vejseloviću, uručena je zahvalnica u ime institucije u kojoj radi za zalaganje da se medicinskom opremom unapredi rad službi u ovoj zdravstvenoj instituciji. Direktor dr Ervin Ćorović zahvalio je privrednicima koji pomažu da se zdravstvena usluga unapredi u Novom Pazaru, te izrazio nadu da će primer ovog donatora slediti i ostali preduzetnici, koji imaju mogućnost da pomognu.

Hitna služba je jedna od najopterećenijih u Domu zdravlja. Ovi lekari su ti koji najbrže dolaze do pacijenta, kada je najpotrebnije, te će im ovaj novi aparat poslednje generacije, a koji služi za reanimaciju pacijenata, biti od velike koristi, jer je stari koji su do sada koristili dotrajao. Kako su rekli, reč je o mnogo boljem aparatu, koji im je neophodan, a može da se koristi na terenu nekoliko puta bez uključivanja u struju.

Ovo je terća donacija Domu zdravlja od anonimnih donatora, što dokazuje humanost Novopazaraca, koji žele da pomognu i zdravstvenim institucijama.