utorak , 25 jun 2024
Novosti

Besplatni preventivni pregledi bez zakazivanja i bez potrebe posedovanja zdravstvene knjižice-nedelja 26. maj od 08h do 17h

MINISTARSTVO ZDRAVLJA   SA CILJEM I ŽELJOM DA UKAŽE NA ZNAČAJ PREVENCIJE BOLESTI I DA PREVENTIVNE PREGLEDE UČINI DOSTUPNIM SVIM GRAĐANIMA NASTAVLJA SA ORGANIZACIJOM BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA BEZ ZAKAZIVANJA I BEZ POTREBE POSEDOVANJA ZDRAVSTVENE KNJIŽICE.

OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA NOVI PAZAR,U NEDELJU  26.MAJA,U VREMENU OD 08.H DO 17 H ORGANIZUJU PREGLEDE GRAĐANA GDE CE OBAVLJATI MERENJE KRVNOG PRITISKA,LABORATORIJSKA ANALIZA KRVNE SLIKE,HORMONI ŠTITNE ŽLEZDE(T3,T4,TSH),za muskarce TUMOR MARKER OBOLJENJA PROSTATE(PSA) KAO I OVE NEDELJE PREGLED PULMOLOGA.

ZA PACIJENTE ZA KOJE JE POTREBNO,STARIJE OD 50 GOD.I SA VIŠE OD 30 G.PUŠAČKOG STAŽE BIĆE OMOGUĆENO SA SE URADI I RTG PLUĆA U DIJAGNOSTIČKOM CENTRU OB NOVI PAZAR.

POTREBNO JE DA TOGA DANA SVI PACIJENTI KOJI TO ŽELE DOĐU U DOM ZDRAVLJA U NOVOM PAZARU GDE ĆE BESPLATNO ,BEZ ZAKAZIVANJA I BEZ POTREBE POSEDOVANJA ZDR.KNJIŽICE OBAVITI POMENUTE PREGLEDE I ANALIZE.

PO PRVI PUT SE U DEČJEM DISPANZERU U UL.S.NEMANJE ORGANIZUJU PREVENTIVNI PREGLEDI ZA DECU PREDŠKOLSKOG I ŠKOLSKOG UZRASTA SA CILJEM RANOG OTKRIVANJA DEFORMITETA KIČMENOG STUBA I KOŠTANO-ZGLOBNOG SISTEMA A  KOJE ĆE OBAVLJATI SPECIJALISTA FIZIJATRIJE  IZ  O.BOLNICE N.PAZAR.

POZIVAMO SVE RODITELJE DA TOGA DANA ,ODNOSNO U NEDELJU 26.MAJA,TAKOĐE U VREMENU OD 08 DO 17.00H DOVEDU SVOJU DECU NA OVE PREGLEDE, A POSEBNO ZA ONE KOJI NIKADA NISU OBAVILI OVAKVE PREGLEDE.

PREVENCIJA JE JEDINI PRAVI PUT ZA SPREČAVANJE OBOLJEVANJA I  UNAPREĐENJE ZDRAVLJA NAŠEG STANOVNIŠTVA.