sreda , 17 jul 2024
Novosti

Izveštaj o rezultatima istraživanja o znanju i navikama u vezi sa reproduktivnim zdravljem žena

Dom zdravlja Novi Pazar u saradnji sa organizacijom FORS Montenegro – Fondacijom za razvoj sjevera Crne Gore je 1. decembra 2021. započeo realizaciju  prekograničnog projekta „IMPORTANT – Unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori/IMProvement of Reproductive Health in Serbia and Montenegro” koji ima za cilj unapređivanje kvaliteta i dostupnosti usluga u oblasti reproduktivnog zdravlja i nivoa svijesti stanovništva o značaju zdravih stilova života i prevencije u očuvanju reproduktivnog zdravlja, posebno za socijalno ranjive kategorije stanovništva.

Projekat finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020. Ugovorno tijelo za projekat je Ministarstvo finansija Republike Srbije – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU.

Realizacija projekta IMPORTANT počela je 1. decembra 2021. i traje do 30. novembra 2023. godine.

Ovaj dvogodišnji projekat se sprovodi u Novom Pazaru, Novoj Varoši, Prijepolju, Raški, Sjenici, Priboju, Vrnjačkoj Banji i Tutinu u Srbiji i u Andrijevici,  Beranama,  Bijelom  Polju,  Gusinju,  Žabljaku, Kolašinu,  Mojkovcu,  Nikšiću, Petnjici, Plavu, Pljevljima, Plužinama,  Rožajama i Šavniku u Crnoj Gori.

Ukupna vrijednost projekta IMPORTANT iznosi preko 352.000 eura, od čega Evropska unija finansira skoro 250.000 eura.

Vrijednost projekta za Srbiju iznosi preko 124.000 eura, od čega je doprinos Evropske unije preko 105.000 eura.

Jedna od projektnih aktivnosti uključuje sprovođenje istraživanja o znanju i navikama vezanim za reproduktivno zdravlje.

Pred vama je Izveštaj o rezultatima istraživanja o znanju i navikama u vezi sa reproduktivnim zdravljem žena

Za više informacija možete kontaktirati Samira Kačapora, koordinatora projekta u Domu zdravlja Novi Pazar, tel: +381 60 660 05 01, skacapor@myself.com

Preuzmi >>>Izvestaj o rezultatima istrazivanja o znanju i navikama u vezi sa reproduktivnim zdravljem zena – Prvi deo