sreda , 17 jul 2024
Novosti

Predstavnik Ministarstva zdravlja posetio Dom zdravlja Novi Pazar

Dom zdravlja Novi Pazar posetio je danas Predrag Životić, koordinator za grantove, iz Jedinice za koordinaciju projekta pri Ministarstvu zdravlja, gde se sastao sa direktorom ove ustanove kao i sa članovima tima iz projekta.

Životić se takođe upoznao sa opremom koja je nabavljena u Domu zdravlja kroz projekat “Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije” preko Vlade Republike Srbije iz sredstava zajma Svetske banke.

Dom zdravlja se u julu prošle godine prijavio za javni poziv koji je bio raspisan od Ministarstva zdravlja Republike Srbije i tom prilikom omogućena su mu sredstva koja su iskorišćena za unapređenje zdravstvene zaštite žena, konkretno za kupovinu kolposkopa i mikroskopa. Vrednost opreme je 1.011.000 dinara

Vrednost celog projekta je 3 miliona i 500 hiljada dinara.  Predstavnici Doma zdravlja dodaju da će oprema koja je kupljena od ovih sredstava imati veliki značaj u budućnosti, a jedna od koristi je rano otkrivanje raka grlića materice.

Projektom “Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije” preko Vlade Republike Srbije iz zajma Svetske banke obuhvaćena su 83 Doma zdravlja u Srbiji.

Muamer Delimeđac

Koordinator projekta

Izvor: RTV NP