utorak , 16 jul 2019
Novosti

Vredna oprema za Dečiji dispanzer

Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografsku i populacionu politiku u saradnji sa Gradom Novim Pazarom doniralo je sredstva za unapređenje života naših najmlađih sugrađana. Ukupna vrednost projekta je oko 24 miliona dinara, a deo sredstva uložen je u nabavku vredne opreme za Dečiji dispanzer. Po rečima direktora Doma zdravlja dr Ervina Ćorovića, najsavremenije vage, inhalatori i 12-sto kanalni EKG aparati u mnogome će unaprediti rad Dečijeg dispanzera. Vrednost primljene opreme (4 vage sa visinomerom, 4 vage za odojčad, 4 inhalatora i  12-sto kanalni EKG) je 997.784 dinara.

 

„Sada se svrstavamo u red najopremljenijih dispanzera, ali nastavljamo da ulažemo u kapacitete dispanezra, kako u tehničkom, tako i u kadrovskom smislu. Želim da zahvalim i ministarstvu i Gradu Novom Pazaru na saradnji“, zaključio je dr Ćorović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac osvrnuo se na dobru saradnju sa ministarkom dr Slavicom Đukić – Dejanović i na projekat koji se trenutno sprovodi i saradnji sa njenim ministartsvom.

„Doniranje opreme dispanzeru deo je velikog projekta koji sprovodimo u saradnji sa resornim ministarstvom. Briga o deci je za nas najbitnija, pre svega u pogledu zdravstvenih usluga. U razgovoru sa upravom Doma zdravljanabavili smo opremu koja je bila najpotrebnija. Nastavićemo da stavramo što bolje uslove u Domu zdravlja, kao za osoblje, tako i za decu i starije pacijente.“, rekao je gradonačelnik.