četvrtak , 30 novembar 2023
Novosti

Završeni radovi na izgradnji platoa i parking prostor od 1750 kvadratnih metara

U Domu zdravlja završeni su radovi na izgradnji platoa površine od 1750 kvadratnih metara čime se dobija novi prostor za parking vozila pacijenata i zaposlenih, ali i osoba sa invaliditetom. Okončanje asfalterskih radova je uvertira za svečano otvaranje zgrade Hitne pomoći.

Za Dom zdravlja ovo je jedna od najuspješnijih godina kad je u pitanju izgradnja i unapređenje infrastrukture.  Sredstvima prije svega Evropske unije, ali i Ministarstva zdravlja i Grada Novog Pazara građani su dobili novu,  po najvišim standardima,  uređenu  i dobro opremljenu zgradu Hitne pomoći, koju zaposleni i pacijenti već uveliko koriste. Menadžer projekta za izgradnju urgentnog bloka Faruk Suljević kaže da je vrijednost kompletnih ulaganja u novu zgradu blizu milion eura.

” Zgrada je na probnom radu. Reč je o velikoj donaciji Evropske unije kojom je izgrađena zgrada Hitne pomoći. Grad je iz svog budžeta izdvojio sredstva da se zgrada završi. Svakako da je učešće uzelo i Ministarstvo zdravlja i evo danas imao i Direkciju za izgradnju grada koja  pomaže u uređivanju i uljepšavanju ovog prostora,” kaže menadžer projekta za izgradnju urgentnog bloka, Faruk Suljević.

Asfaltiranjem platoa Dom zdravlja dobija novi prostor od 1750 kvadarata, adekvatan parking za pacijente, posebna mjesta za osobe sa invaliditetom, a građani znatno bolji pristup svim zdravstvenim službama.

“Zahavljujući Gradu i Direkciji ova površina negde dobiće 59 mjesta plus tri mjesta za osbe sa invaliditetom, što znači da ćemo sigurno riješiti problem za naredni period. Prema podacima Direkcije za izgradnju grada  sama investicija za izgradnju platoa je oko 4,5 miliona dinara, što  govori o ozbiljnosti ulaganja Gradske uprave u zdravstvenu zaštitu i uvažavanje naših zahtjeva “, kaže pomoćnik direktora Doma zdravlja”,  Muamer Delimeđac.

Sa okončanjem ovih radova i nakon pripreme  neophodne dokumentacije za tehnički prijem zgrade grad Novi Pazar će, kako je najavljeno,  pozvati ambasadore Evropske unije i upriličiti svečano otvaranje nove zgrade Hitne pomoć.

Izvor:RTVNP